Waar moet je op letten bij de aanschaf van een BMW occasion?

JVB auto's

BMW is een prestigieus merk met een lange traditie. De auto’s staan bekend om hun sportieve rijgedrag, luxe uitstraling en hoge kwaliteit. Een BMW occasion kan een goede koop zijn, maar het is belangrijk om goed te letten op een aantal zaken voor je tot aanschaf overgaat.

Onderzoek

Voordat je op zoek gaat naar een BMW occasion, is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Lees reviews van andere eigenaren, bekijk de specificaties van de verschillende modellen en vergelijk de prijzen. Zo krijg je een goed beeld van wat je kunt verwachten.

Kies het juiste model BMW

BMW biedt een breed scala aan modellen aan, van compacte hatchbacks tot luxe limousines. Kies een model dat past bij je behoeften en budget. Als je veel in de stad rijdt, is een compact model misschien een goede keuze. Als je regelmatig lange afstanden rijdt, is een luxe model met veel comfort en ruimte misschien beter geschikt.

Bekijk de autohistorie

Vraag de verkoper om de historie van de auto te laten zien. Deze historie geeft je inzicht in het onderhoud dat de auto heeft gehad en eventuele schade die is gerepareerd.

Laat de auto keuren

Laat de auto altijd keuren door een onafhankelijke garage voordat je tot aanschaf overgaat. Zo weet je zeker dat de auto in goede staat is en geen verborgen gebreken heeft.

Let op de prijs

De prijs van een BMW occasion kan sterk variëren, afhankelijk van het model, de leeftijd, de kilometerstand en de staat van de auto. En vooral dat laatste punt is bepalend in de prijs die er gevraagd word. Bij goed onderhoud kan een BMW heel veel kilometers mee en is een wat hogere kilometrage geen probleem. Juist dit is iets waar JVB Auto’s erg goed naar kijkt!

Hieronder volgen enkele specifieke zaken waar je op kunt letten bij de aanschaf van een BMW occasion:

  • Motor: BMW-motoren staan bekend om hun betrouwbaarheid, maar het is toch belangrijk om de motor goed te laten keuren. Let op tekenen van lekkage, oververhitting of andere problemen.
  • Transmissie: De transmissie is een belangrijk onderdeel van elke auto. Laat deze dus ook goed keuren. Let op tekenen van schokken, gerammel of andere problemen.
  • Remsysteem: Het remsysteem is essentieel voor de veiligheid. Laat de remmen dus ook goed keuren. Let op tekenen van slijtage of andere problemen.
  • Vering: De vering is verantwoordelijk voor het comfort en de wegligging van de auto. Laat de vering dus ook goed keuren. Let op tekenen van slijtage of andere problemen.
  • Banden: Banden zijn essentieel voor de veiligheid. Laat de banden dus ook goed keuren. Let op de leeftijd van de banden en de staat van het profiel.

Wil je een eerlijk advies?

Bij JVB auto’s hebben we jarenlang ervaring met onderhoud, aankoop en verkoop van BMW. We mogen ons dus best wel ‘een specialist’ noemen, al zeggen we het zelf. Wil je daarom eens sparren over je keuze voor een BMW (of een mini), neem dan gerust contact met ons op.